4 may 2021, 11:03

Тоа беше песна 

  Poesía » Filosófica
864 0 0

Тоа беше песна

едноставна

невестинска

со бел вел на главата.

 

Ја родив ненадејно

за да избегам од стилот

на претходно напишаното.

 

Беше подолга од килим

и пократка од коса на девојка.

 

Беше еднаш многу одамна

и ден денес е тука

една песна

што ми лежи на душата.

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??