4.05.2021 г., 11:03 ч.

Тоа беше песна 

  Поезия » Философска
853 0 0

Тоа беше песна

едноставна

невестинска

со бел вел на главата.

 

Ја родив ненадејно

за да избегам од стилот

на претходно напишаното.

 

Беше подолга од килим

и пократка од коса на девојка.

 

Беше еднаш многу одамна

и ден денес е тука

една песна

што ми лежи на душата.

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??