23 sept 2011, 1:09

Той 

  Poesía » Otra
943 0 38

Той не носи халка,

но е страшно обвързан,

не целува ръка,

вратовръзки не връзва.

 

Не облича костюм,

за пътуване скрит е,

много често наум

по света сам се скита.

 

Дава топъл подслон

в земетръси и бури,

храни се със планктон,

но сервира акули.

 

Няма смели мечти,

има скромни амбиции,

цял живот майстори

той хранилки за птици.

 

И когато нахрани

и дъждовния славей,

взе костюма си само

и замина безславен.

© Ивон Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??