30 jun 2015, 11:24

Тòпчо - Вързòпчо 

  Poesía » Para niños
807 0 1

Ѝмам си кỳче!
Кàзва се Тòпчо!
Àз пък му вѝкам
Тòпчо - Вързòпчо!

 

Мнòго е ỳмно!
Мнòго - забàвно! -
Хл`яба делѝм си
с нèго порàвно!

 

Вèсело глèда
и дорверчѝво! -
С очѝ голèми
и жалостѝви!

 

Шàри с опàшка!
Плèзи езѝче!
Кòтка проп`ъжда,
щòм дèбне птѝче!

 

Мѝлия Тòпчо
кòй го изрѝта -
сàм да мразỳва,
сàм да се скѝта? -

 

Бèше премр`ъзнал
и омърлỳшен,
и кàк скимтèше,
на кравàй сгỳшен...

 

Нò днèс си джàфка!
Джàфка и прѝпка!
И спѝ на тòпло
в свòя колѝбка!!!

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • чудесно... мило и драго ми беше да прочета...
    като знам как трудно се пише за деца... успяват малцина
    и ти си един от тях..
Propuestas
: ??:??