ТОТО – КОШМАР
Залагам пак на същите числа –
поредната надежда за късмет.
Съмнението – грапава пила –
по мозъка ми прави пирует.
“Не ще се видиш никога с пари.
За други е, приятел, радостта.
По-доходни вложения прави,
от тези малки, дяволски листа.”
Но, трябва да излязат този път.
Предишния аз просто нямах шанс.
По фишовете кръстчета цъфтят,
дарявайки ми щастие в аванс.
Предчувствието чука по тила –
ще потекат като река пари.
Аз вярвам пак във същите числа.
Не може просо все да не върви.
Така се лутам в този лабиринт.
Съмнения, надежди и печал.
До ТОТО-то опира моя бит...
Кошмар, завършващ винаги с провал.
1994 г.
© Румен Ченков Todos los derechos reservados