В леглото будна лежа и през прозореца гледам -
опитвам се звездите да преброя.
"Ох, как само искам да мога да заспя!"
Усетих допир - потреперих!
Усетих го отново,
но сили да се изправя не намерих.
Заслушах се - пълна тишина!
В стаята бях напълно сама.
Затворих очи
и със страха се опитах да се преборя.
Всички плашещи мисли
в измислена кутия исках да затворя.
Очите си отворих
и впила поглед напред заговорих:
- Това си ти, да знам! Това си ти!
Не си въобразявам, нали?
Дай ми знак - отново ти ме докосни!
Но отвърна ми само тишината.
Дори не зная, колко дълго още взирах се в стената.
Тогава видях, как от нощното шкафче
телефонът ми падна
и от калъфа му листче старо изпадна.
С треперещи пръсти го вдигнах и погледнах
Винаги ще те обичам - без глас прочетох.
© Ели М Todos los derechos reservados