"Това съм Аз"
Животът е един майтап за мен -
не спирам да се майтапя нощ и ден.
Дори и лошо да се чувствам -
скривам го с майтап, както казвам.
Не приемам чужди забележки,
не обръщам внимание на думи тежки.
За всичко само аз съм прав
и обичам всички - да съм жив и здрав.
Не храня лоши помисли
и за приятелите ме боли.
Лошите ги подминавам -
бързо и надалеч от тях бягам.
Всички с мене имат шанс -
давам от все сърце любов в аванс.
Не искам слава, не, пари и власт,
а уважавай ме за това, което съм Аз.
С мен можеш далеко да стигнеш -
бъди с мен и ще пребъдеш.
И само свобода ми давай -
иначе от мен бързо бягай.
Свободата за нищо си не давам.
Опитай да я вземеш - лош ставам.
Пак продължавам, дори понякога да губя.
Е, това съм Аз. Какво да правя?
21 декември 2009 год.
© Георги Алексов Todos los derechos reservados