22 дек. 2009 г., 10:51

Това съм Аз 

  Поэзия » Оды и поэмы
839 0 1

"Това съм Аз"

 

Животът е един майтап за мен -

не спирам да се майтапя нощ и ден.

Дори и лошо да се чувствам -

скривам го с майтап, както казвам.

Не приемам чужди забележки,

не обръщам внимание на думи тежки.

 

За всичко само аз съм прав

и обичам всички - да съм жив и здрав.

Не храня лоши помисли

и за приятелите ме боли.

Лошите ги подминавам -

бързо и надалеч от тях бягам.

 

Всички с мене имат шанс -

давам от все сърце любов в аванс.

Не искам слава, не, пари и власт,

а уважавай ме за това, което съм Аз.

С мен можеш далеко да стигнеш -

бъди с мен и ще пребъдеш.

 

И само свобода ми давай -

иначе от мен бързо бягай.

Свободата за нищо си не давам.

Опитай да я вземеш - лош ставам.

Пак продължавам, дори понякога да губя.

Е, това съм Аз. Какво да правя?

 

21 декември 2009 год.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Георги Алексов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • добър, свободолюбив стих, човеко. Има истини житейски, големи и малки. Носи послание. Предава значение. Добре казано и с небрежна сила
Предложения
: ??:??