3 feb 2024, 20:34

Този февруари 

  Poesía » Del paisaje
278 1 3

Този февруари
 

Този февруари е толкова млад - 
ту намръщен, ту усмихнато слънце,
иска да бъде влюбен галант
и цъфти на иглики пред къщи!

 

Разгръща пазви на минзухари
а от север вее с ветрило на студ,
и всички се чудят, кога ще порасне,
докога ще се прави на друг?

 

И любовта му е толкоз бодлива
стреля навсякъде със стрели,
опиянен е от вчерашно вино -
нощи мечтае, дните ги спи!

 

И, чака някакво пролетно птиче
да му кацне на рамо, да го дари
да е събудено първо бяло кокиче
с любов по - голяма от година дори!

 

Прибира се после с чашите вино
да сгрее кожуха си зимен -
Февруари ветрее в някакво пиво,
ако мъж не си трезвен и влюбен!

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??