30 ene 2017, 18:33  

Този, който те обича... 

  Poesía » Filosófica, Verso libre
473 2 4

Този, който те обича...

 

Този, който те обича те пази

този, който те обича не те забравя,

каквото и да се случи, дори

по различни пътеки да тръгнете.

Този, който те обича те уважава,

без да знае провокира възхищението ти...

Този, който те обича те извисява...

и без да подозира провокира в теб

мечтата да го хванеш за ръка,

да го усмихнеш и да се разплачеш...

Този, който те обича просто те обича

и винаги ти го показва отвъд

думите и делата, отвъд нещата.

Изписал го е в своята и твоята душа...

 

 

© Лили Вълчева Todos los derechos reservados

Любовта е всичко и е във всичко. Във всеки. Просто трябва да се спрем и да го усетим. Да се насладим на миговете с хората, който имаме до нас, в сърцата си. Любовта е различна, но - силна, истинска във всичките си форми. Тя е много повече от всеки и всичко. Но тя за нас е всичко и ние за нея. И въпреки, че е била и винаги ще бъде - Тя е най- вече сега. Тя е в родителите ни, в роднините, в братята, в братовчедите, в племенниците, във внуците. Тя е в приятелите. В човека, който ни влюбва. Също така и в непознатия, който сме срещнали на улицата и няма да го забравим. В ближния. Но също така тя е в живота, във природата, във времето, във вярата, във надеждата, в науката, в развитието, в мечтите. Тя дори е в самата себе си. Тя е в слънцето, в звездите, в луната, във вселената. В деня и в нощта. В земята и небето, във водата и огъня. Във въздуха и в енергията. В нищото дори. Във всичко и всеки. Любов има, каквото и да ни се случи, но трябва да отворим очите и сърцето си. Понякога дори и тя да е в нас, не си даваме сметка за това. Но я има навсякъде...

 

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря сърдечно!
  • Много вярно и красиво и толкова по - просто отколкото си го представяме. Трудното не е да обичаме, трудното е да го признаем, да го приемем, да го споделим и да го изживеем по начина на сърцето, а именно че е лесно. Трябва и да знаем, че трудното се постига с труд, а лесното с още повече труд. Както и че постигането не е самото постигане, а пътеката на постигането. Красиво е!
  • Точно в това е истината, Лили - в любовта. Да бъде и да пребъде! Поздрави!
  • Много ми хареса Лили!
Propuestas
: ??:??