10 jun 2010, 13:27

Тракийка 

  Poesía » Otra
816 0 6

Такова - тракийско - ми е семето,

вършано в угари от черни коне.

И в дяволски впряг да е времето -

пак от моя тъмен поглед ще спре!

 

 

Такава е кръвта ми - като виното,

разгорило пожар в грешници и светци.

Хоризонтът да кърви до синьото -

тракийската нощ в косите ми ще го спаси.

 

 

Такава - отприщена вода - ми е волята!

На огън съм пък - закален ятаган!

Най съм силна, когато губя,

но свободата си няма да дам!

© Станислава Дайлянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??