Такова - тракийско - ми е семето,
вършано в угари от черни коне.
И в дяволски впряг да е времето -
пак от моя тъмен поглед ще спре!
Такава е кръвта ми - като виното,
разгорило пожар в грешници и светци.
Хоризонтът да кърви до синьото -
тракийската нощ в косите ми ще го спаси.
Такава - отприщена вода - ми е волята!
На огън съм пък - закален ятаган!
Най съм силна, когато губя,
но свободата си няма да дам!
© Станислава Дайлянова Всички права запазени