на ловците на Духове
Капаните са много.
Капаните са не един.
Природата гледа строго
с взор тих и неотразим.
И всеки поглед влюбен
е в лунната светлина:
току-виж, си се загубил
за миг в заблуда и вина.
Там следите греят ярко.
Там е снежният покров,
който заблуди за малко
душата ти в измамен лов!
В хижата на топли мисли,
с усета на старите ловци,
душата ти ще се пречисти.
И любовта тихо ще мълчи.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––
*Трапер - ловец на ценни кожи
в Арктика
© Стойчо Станев Todos los derechos reservados