Не ставайте, другари-господа!
Допийте чашите с червената отрова!
Отдайте се на пости след това –
за изборите тъй ще сте готови!
Дояжте всенародната любов,
доглозгайте парите на народа,
учете го – без глас, без апостроф –
да тегли карти от червената колода!
Спомнете си в предизборната нощ
за свойте недолюбили метреси,
предпразнично дарете ги с разкош,
с целувчици в служебни есемеси!
Не ставайте, другари-господа!
Допийте чашите с червената отрова...
И нека в демагогските уста
да дъха аромата ù до гроба!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados