28 mar 2012, 10:44

Тренировка на щангистите 

  Poesía » Civil
452 0 2

Тренировка на щангистите

 

Свистят от болка, като живи железата...

И залата е един малък Ад.

Пищят ушите. Удря по главата...

Гърлата на Вселената реват...

 

Изопват се тела и яки потни мишци.

Преплитат се стомани и  тела!

Квичи умората,  със свойте зли езици...

Пробягва  като сянката страха.

 

Пресрещат се без край съмнения с надежди!

Без  волята  не стигаш, до върха!

И болки режещи, навъсват свойте вежди,

в  очите ти звездички,  закръжат.

 

За миг проблесне на Надеждата  зората,

и пръхне като скрита птица в ръж!

След миг олово си насипва във краката!...

О, как е нужно тука да си мъж!

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??