Три лета
И без дори да разбереш -
във топката ти блеснал -
погълна пясъкът горещ
горещото еспресо.
Но след смеха ти отлетял
как исках да изчистя -
от очилата ти - солта,
любими футболисте!..
Сега си в други светове.
И сигурно не плачеш.
И скитат сенките ни две -
без твоята... Обаче -
раздаде слънцето палта.
Зарови плажът грива.
И в огъня им - три лета -
едно кафе изстива.
© Емил Хаджидиев Todos los derechos reservados