31 ene 2012, 16:54

Три тополи 

  Poesía
428 0 0

ТРИ ТОПОЛИ

 

В парка сред разни дръвчета и бор,

като три сестрички три тополи,

сгушени кротко, във тих разговор,

ветрец ги гали, нежно шумоли.

 

Отправили към небето чела,

разправят житейски истории,

за семействата и своите чеда,

за туй що са децата сторили.

 

Облаче мине, сълза отрони,

слънце мило целувка им прати,

събрани дружно в шумнати клони,

песни извиват певци пернати.

 

Дружни си бяха трите тополи,

дорде гръм не удари едната.

Дружни са двете, вятър шумоли,

но други са те веч след бедата.

© Анка Келешева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??