11 may 2007, 15:15

Трийсет къса захлас 

  Poesía
985 0 7

И би дванайсет черната камбана,

покрита с белези, удавена в сълзи,

крещяща, безпризорна и раздрана

от сиви и ненужни доброти.


Кажи ми, Господи, какво ми даде,

или поне кажи, какво ти дадох аз?

Една вселена, като нас продадена

за трийсет къса приказен захлас.


И вярваш ли ми, че е още рано

да съжалявам, че не съм била?

И вярваш ли ми, че светът е рана

в кървящата зеница на нощта?


Какво загубих и какво спечелих

в мизерния си светлосив живот,

какво потърсих и какво намерих –

един метален свят – гръмоотвод.

© Елица Мавродинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??