21 jul 2008, 11:06

Трийсет сребърника... за любов 

  Poesía » De amor
1313 0 45
 

Трийсет сребърника... за любов

 

 

Целувката на Юда

съскащо гори,

предателски

жигосваща челото.

И клетвата за вярност

как виси!

Обесена.

Възкръсва нощем -

призрачно

в леглото.

Обичах те

като Мария-Магдалена!

Заченала

с очите

първороден грях.

И раждах писъци

на влюбени вселени.

По устните рисувах,

с устните си - смях.

От хвърлените камъни

градях мостове.

И клех се в теб.

До фанатизъм.

 

Но трийсет сребърника -

ревностни ножове,

заби във мен.

От егоизъм.

 

08.05.2008 г. 

 

 

© Гергана Шутева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??