13 sept 2010, 9:02

Тринадесет 

  Poesía » Otra
518 0 5

Едно на ум си има всеки,

когато цифрите брои

и по житейските пътеки

той от тринайсти се бои.

 

 

И разни дребни фаталисти,

брутално и без капка свян,

наричат цифрите сребристи

на дявол, каден от тамян.

 

 

Но виж, когато получавам

тринайстата заплата аз,

за нея първа научаваш

по пръстена с блестящ елмаз.

 

 

Тринайсти меря с върховете,

за мен е цифрата-съдба,

че тя е кода ми към нета,

към теб, днес влиза и в стиха.

 

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??