3 mar 2022, 22:23  

Тринадесет години от тогава 

  Poesía » De amor
666 4 9

Очите му! Да беше ги видяла!
И влюбих се. А белите коси,
предчувствие – за скръб и за раздяла.
Но луд копнеж нозете покосѝ .

Да беше чула, само ме попита,
да седне, че самотна съм била
и птицата - сред бръчиците скрита,
разпери към косите му крила.

Целува бавно чаша с макиато,
в душата ми сто бури и рушат...
И есента ми в цвят на старо злато,
копнее по него. Странен непознат.

Тринадесет години от тогава,
а мразя макиатото, сладнѝ!
Била е значи ориста такава,
любов горчива, в дългите ни дни.

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??