* * *
сладко от дюли
отминал летен спомен
и любов в консерва
* * *
искри фонтана
денят премрежва в дъга
красиво стана
* * *
търкулнат кестен
безгрижен летен спомен
за несбъднатост
* * *
китара дрънна
акорд облечен в спомен
за нощ лилава
* * *
блестяща мида
поднесе дар морето
мил летен спомен
* * *
тъжи гнездото
за свойта птича челяд
и друго лято
© Светлан Тонев Todos los derechos reservados