4 nov 2021, 15:40

Труден за разбиране 

  Poesía
223 0 0

Труден за разбиране

 

Аз виждам, как се отдалечаваш от мен

и всяка твоя стъпка пробожда сърцето ми - на частици го пръска.

Разбирам напълно, но моля, недей,

за да не се превърнеш и ти като мен

в замръзнала ледена скулптура.

 

Да, сега вече разбирам какво сторих,

отчуждих се и те държах настрана

и на неразбиращ глупак се престорих.

 

Не ме питай, защо … защото не знам!

Дори пред мен самия ми е трудно да си призная.

Да, грешка допуснах и ме е срам

за това, че пропилях без никакъв свян

толкова много щастливи и пълни с обич минути.

 

Остана ми да гадая!

… ами ако бях постъпил така… какъв би бил животът?!

За жалост късно е вече,

знам, остана ми само да си мечтая.

Поне се опитах да се поправя

и с цената на всичко

за любовта отново

пътека от пролетни цветя в сърцето ти да проправя.

 

RDP

© Радослав Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??