Труден за разбиране
Аз виждам, как се отдалечаваш от мен
и всяка твоя стъпка пробожда сърцето ми - на частици го пръска.
Разбирам напълно, но моля, недей,
за да не се превърнеш и ти като мен
в замръзнала ледена скулптура.
Да, сега вече разбирам какво сторих,
отчуждих се и те държах настрана
и на неразбиращ глупак се престорих.
Не ме питай, защо … защото не знам!
Дори пред мен самия ми е трудно да си призная.
Да, грешка допуснах и ме е срам
за това, че пропилях без никакъв свян
толкова много щастливи и пълни с обич минути.
Остана ми да гадая!
… ами ако бях постъпил така… какъв би бил животът?!
За жалост късно е вече,
знам, остана ми само да си мечтая.
Поне се опитах да се поправя
и с цената на всичко
за любовта отново
пътека от пролетни цветя в сърцето ти да проправя.
RDP
© Радослав Все права защищены