Усещам погледи-желания,
пълзящи по мен като червеи.
Вдишвам напрежение
и издишвам тъжни съмнения.
Гладна съм за нежност,
но не намирам храна за себе си.
Срещу мене сладкиши,
ала с пълнежи от кал!
Трудносмилаема хапка съм
в менюто на нощта,
като рядко усещане
с тръпчив вкус и суета.
Поръчай си fast food,
за мен ще изгубиш време
и ще спечелиш студ.
В кухнята на любовта
аз подправям с недоверие...
Така не можеш, но
ако искаш отпие ме на глътки -
ден след ден
и дума по дума.
Чети с очи,
като не можеш с устни...
© Ваня Todos los derechos reservados