25 jun 2011, 23:53

Тръгвам 

  Poesía
1006 0 17

В такава се превръщам, щом си тръгвам -

по миглите ми се разхождат залези.

Косите си - невчесани, отхвърлени,

на плитки сплитам. После ги отрязвам.

 

Разхождам тялото си. Малко дишам.

Изобщо не помислям за летене.

Тъй както не помислям и за писане.

А просто си разлиствам настроенията.

 

Тогава, лист по лист и дъх по дъх, разбирам,

че тръгването, всъщност, значи следното:

в едната си половина е умиране,

а в другата (най-после!) милост е. Към себе си.

© Ива Колева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??