27 ene 2021, 9:30

Тук бе моят дом 

  Poesía » Filosófica
210 1 2

За последен път съм в тази стая -

пуста, като моята душа. 

Празен е домът, но аз ридая -

оставям в него толкова неща... 

 

В миг се събраха двайсет години. 

Ето първите, виждам ги, те-

на пода, сред играчки любими, 

си играеха кротко с дете... 

 

А другите - грамади с книги

редяха пред тийнейджър с любов

и "Не се мотай, научи ги!"-

повтаряха с глас мъдро - суров. 

 

Ето, спомените станаха светли - 

вратата се отвори изведнъж, 

годините, от мен едва изтекли, 

въведоха във тази стая мъж... 

 

Почувствах дъх и нежно ухание - 

сред настъпилата тишина, 

чух пламенно мъжко признание, 

усетих докосване на жена... 

 

Стисна ме за гърлото тъгата

със студени, безпощадни ръце. 

Мъка, дотогава непозната, 

плисна в очите ми ранено сърце... 

 

Затворих вратата на празната стая. 

Взех само последната си година. 

Докъде ще стигна - все още не зная, 

че дърво без корен не може да има! 

 

 

1997 г. 

 

 

 

© Калин Пантов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Винаги е тъжно, когато късаш с нещо... Или някого...
  • А промяната била двигателят на прогреса, но загубата в нейната ръка носи тъга..
Propuestas
: ??:??