5 jul 2013, 21:53

Тук беше 

  Poesía » Otra
427 0 3

 

 

                   

                             Тук беше

 

                 Няколко метри

                              застлани с тъга.

                 Издрани стъкла

                              и сърца -

                  и блясък, и крясък, и радост.

                              Тук беше,

                   детето, което в количката спеше,

                               на прохлада в засада

                   от грижи и обич.

                                Къде е сега?

                    Момичето влюбено -

                                 тогава - говори с луната.

                     Днес, е жената,

                                 която отсреща продава цветя.

                     Всеки цвят е мечта.

                                 Тя знае това.

                      Липата от малка цъфтеше.

                                  А върбата - съсечена плака

                      и от мъка - умря.

                                   Цял един свят -

                       в окована земя.

                                     Синор - забравен,

                        между преди и сега.

                                       Тук беше.

                     

             

                  

© Виолета Томова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??