26 ene 2017, 13:35

Твоето име 

  Poesía » Otra
429 2 8

ТВОЕТО ИМЕ

                              на майка ми

 

 

Не те описах с думи вдъхновени,

не те възпях във паметни слова

как с багри и нюанси пъстроцветни

рисувала си в моята душа.

 

Рисувала си първото кокиче

и огнения ритъм на кръвта,

и натежал от обич клас пшеничен,

и вярната пъртина към дома...

 

Сега те няма! Дълго не съзнавах,

че стихове си писала у мен,

че любовта в сърцето ти, голяма,

е топлела деня несъвършен.

 

Прости ми! Аз пред гроба коленича

и сгушвам се във спомените само,

сълзите ми по камъка се стичат

и пишат името ти, мамо, мамо!

 

© Симеон Ангелов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??