Творих те
Чакана, търсена, мечтана любов,
гледах залези, където те няма.
Пътища минах, прескачах и ров
и търсих брод, да преминеме двама.
Творях те на сън-моя мечта
и пак в съня те намирам.
Нощем търсих светла звезда
и път по, който да мина.
А ти, колко изгреви будно посрещна?
Твоя мъжки копнеж на разсъмване.
Чака ли и аз да те срещна,
в нашето съдбовното сбъдване?
Знаеш ли за теб съм била
и нежност и лунно потъване,
и всичките тези дълги лета
за двама е в есенно сбъдване.
Моя жива мечта, клетва-тайна,
победи тая дълга борба,
да намерим центъра на любовта
и за двама е толкоз потребна!
© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados