11 ene 2023, 18:24  

Тя 

  Poesía » De amor
547 2 0

Тя дойде - добро момиче,

дъждът вън да вали спря,

ангел от рая аз я наричам,

слънце моето сърце огря.

 

Аз - самотен, безутешен

лъчи от тази светлина пих,

в този свят тъмен, грешен

намерих я и се успокоих.

 

Дете дойде в дреха бяла,

злото се смири край мен,

душата ми се бе засмяла

в онзи хубав светъл ден!

 

Хармония и безметежност

аз в онзи час намерих,

изчезна безнадеждност,

волно криле разперих!

© Георги Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??