Тя дойде - добро момиче,
дъждът вън да вали спря,
ангел от рая аз я наричам,
слънце моето сърце огря.
Аз - самотен, безутешен
лъчи от тази светлина пих,
в този свят тъмен, грешен
намерих я и се успокоих.
Дете дойде в дреха бяла,
злото се смири край мен,
душата ми се бе засмяла
в онзи хубав светъл ден!
Хармония и безметежност
аз в онзи час намерих,
изчезна безнадеждност,
волно криле разперих!
© Георги Все права защищены