14 dic 2008, 7:01

Тя бе в червено 

  Poesía
913 0 3

  Тя бе в червено.

 

Тя бе в червено,

леко тъжна.

Красива и в самотната си същност

изящна

и пленително-чаровно мила.

Тя бе в червено.  

Истинска ли беше всъщност?

Е, аз повярвах в себе си

донякъде.

Сега да вярвам ли на думите

и на картината,

не знам.

Душата ми отчаяно се бори

с мисълта, че пак очите лъжат ме.

Сега я виждам пак в червено.

Няма я

и тъжно е.

И защото така си тръгна.

Май ужасно късно е.

Разбирам, трябва да сме съвестни.

© Митко Донев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??