Тя е Бог
Нашата любов
допуска,
прощава.
Тиха и нежна,
без изява.
Без амбиции,
без претенции.
Без да проси
индулгенции.
Без да се пали,
да обяснява.
Нашата любов
преживява...
Като цвете
се грижим
за нея.
Тя расте,
а душите ни
пеят...
Без да е вода,
без да е клада-
топлина дава,
носи прохлада.
Без болка,
без тъга,
без неволи -
любовта ни е
свобода.
Свещен съюз
на две воли.
Безсловесна е,
но и безкраен
епилог.
Тя е
нашият Бог.
Загора
© Диана Кънева Todos los derechos reservados