16 ene 2008, 18:38

Тъга - шумоляща есен 

  Poesía » De amor
548 0 1

                                                           Кой любовта ще пренесе

                                                          

                                                           ... Кой ще издигне катедрали от проклятия,

                                                           за ересите, потушени при зачатие?

                                                           ... Кой, притиснал я до гръд,

                                                           любовта ще пренесе отвъд?

 

                                                           (в превод на Радой Ралин)

                                                            Ласло Наги

 

Тъга - шумоляща есен... с трепет

на жена, облякла дълга рокля - с кринолин...

и с нежност на мечта, мечтала дълго лятото

очаквам те - копнеж, побелял от снега, прималяла

обич - снежна зима... укрепена

крепост от сняг - от ръцете ни...

 

                                                          

© Нели Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??