ТЪГАТА НА НОЩТА
Щастлив денят
отново ме отмина.
Сега тъгата ме изгаря
като въглен жив
през мрачен ден.
Мъката по теб е
като бездната в пропаст.
Как ще те забравя,
да помисля
мога ли за това?
Нощта дойде с тъга.
Как искам да си с мен за миг.
Самотата сега е моят спътник.
Всеки ден сърцето пита:
„Къде си ти,
защо те няма?”
Самота и тъга се държат за ръка,
като две души,
в които губя себе си.
Загубих те завинаги,
остана само болка.
© Христо Иванов Todos los derechos reservados
Тя ни измъчва, но и озарява.
И след време като отмине,
хем сме по-умни, по-щастливи,
хем света с нещо прекрасно сме дарили.