3 may 2015, 15:58

Тъгуваше магарешкият трън 

  Poesía » Filosófica
365 0 2

Тъгуваше магарешкият трън,

защото викаха му „Грозноватко“.

Ала пчелата-фея Зън-Зън-Зън

влетя при него и му рече: „Братко,

 

за мене ти си чудно съвършен

и чуден сок таиш, о, Трънчо сладък!

Аз искам да те виждам всеки ден

засмян и без душевен безпорядък!

 

Аз от цветчетата ти виолетни

си правя дивен трънчов мед по-сетне,

а твоите бодили-стражи

ме пазят от осѝте врàжи!“

 

Зарадва се магарешкият трън

и от речта ѝ звънка просълзѝ се.

Разхълца се: „Пппчелллѝцссе Зззън-Зззън-Зззън,

дддо утттре пппак и от осссѝ пппазззѝ сссе!...“

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря Ви,
    Andromaha (Белла), skyisthelimit (Вярващата),
    eliboto (Лейди Фокс) и voda (Елица Ангелова) !
    Искрено -
    !
  • Стойностите са различни за всеки...
    С хубава образност го внушаваш, Стояне.
Propuestas
: ??:??