1 jun 2010, 11:22

Тъмни души 

  Poesía
636 0 3

Конски тропот, зов на камбани,
някой крепостта трябва да брани -
тъмните рицари пак са дошли,
отново навлекли злите души.

Мъката хорска в очите не виждат,
само рушат, на орди прииждат,
всичко горят, без да се спират,
де ценно видят, всичко прибират.

Децата бягат, жените крещят,
мъже въстават, щат не щат, 
а черните само туй чакат -
ръце протягат и с душата им бягат.

За миг си заминат, както дошли са,
хората забравят къде отишли са,
а тъмните напук сред тях си живеят,
без много да искат, без да копнеят.

Живот безметежен мнозина живеят,
за друго не мислят - само пилеят,
трудът забравили. С чуждото лесно
така си живеят те - просто чудесно!

© Ян Тра Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??