14 dic 2018, 7:46

Търг 

  Poesía
433 0 0

 

Наддаваме за по-доброто "утре".
Защото "днес" е вече разпродадено.
Но съмненията растат отвътре -
че може би безценното е крадено.

А кога наддавахме за себе си?
И в крайна сметка как се оценихме?
И всички ли жадуват за победи,
без да съзнават, че изгубват дните си...

Умората надвива даже най-големите,
дори и смелите, богатите и бедните.
И всяко тяло има срок на експлоатация...
Е, в тази нация избуяват вредните.

Умирайки под щанда с вехториите,
надеждата разпръсква еликсира си.
И господ си прибира вересиите,
за да не изтъргуваме душите си.

 

© Константин Дренски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??