5 jun 2019, 20:13

Търговец на души 

  Poesía » Otra
244 4 2

Пазарен ден е днес. 

Търговец на души

на огнедишащ пес,

приветстван от тълпи

пристигна.

 

Сергията разпъна

и намигна - 

Продаваше от риба, вълна, 

от червей сляп, очи, 

от пепелянка, мед, 

от камъни, сълзи,

от огън, сладолед,

и още много чудеса 

невиждани и несънувани... 

 

Цената бе една - душа!

Изгодни сделки сключваше нечувани...

 

*****

 

И всеки ден е ден пазарен!

Почивка няма за търговеца и миг!
Панаирът е богат и шарен,

не се побира даже... и във стих... 

 

 

10.03.2017

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Така е, има ги, но търсенето определя пазара...
    Благодаря за хубавите думи, Мариана.
    Благодаря и на теб, Данаиле.
  • Интересно, Георги! Поздравявам те за замисъла - какво ли не се измисля и предлага в замяна на душите ни! Желая ти вдъхновение!
Propuestas
: ??:??