Пазарен ден е днес.
Търговец на души
на огнедишащ пес,
приветстван от тълпи
пристигна.
Сергията разпъна
и намигна -
Продаваше от риба, вълна,
от червей сляп, очи,
от пепелянка, мед,
от камъни, сълзи,
от огън, сладолед,
и още много чудеса
невиждани и несънувани...
Цената бе една - душа!
Изгодни сделки сключваше нечувани...
*****
И всеки ден е ден пазарен!
Почивка няма за търговеца и миг!
Панаирът е богат и шарен,
не се побира даже... и във стих...
10.03.2017
Георги Каменов
© Георги Каменов Все права защищены
Благодаря за хубавите думи, Мариана.
Благодаря и на теб, Данаиле.