17 mar 2013, 10:10  

Търся човек 

  Poesía
623 0 0

Има ли друго същество на земята,
което тъй жадно да пие кръвта?
Което неспирно и все по-умело
да търси до изнемога жлъчта?

Има ли същество, което по начин подобен,
приятел предава, забива му нож.
И цели се във гърба, о, колко е злобен
човекът в своята нищета.

Човекът все търси изгода,
дали има сметка не спира да смята.
Използва до време, после изхвърля
и нуждата на друго прехвърля.

И иска безспирно, използва наред,
благодарност в сърцето му няма.
И няма спирачки, все бърза напред,
и скоро забравя защо е човек.

Но хайде ти спри се, малко постой.
Погледни в какво се превръщаш.
Приятелю, ползвай, но не захвърляй,
Искай, но и на другия давай. Помагай!

Защото не всичко е още изгубено,
човекът може да бъде спасен.
А вие, приятели, бързо спомнете си
и хора отново станете.

© Петя Кънчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??