29 abr 2011, 22:42

У дома си 

  Poesía
622 0 3

Пътят свършва,

когато стигнеш себе си.

Тогава влизаш у дома си.

А тишината

е цъфнала вишна,

без нужда

от пролетен пристан,

без нужда

от шум

и от птици.

 

Тогава

спира да те е страх,

а

от страха те е срам

(една песен на Богдана).

 

Вчера имах интересен разговор.

Фугирахме плочки.

Бяхме алкохолно опиянени.

Бяхме разтревожени.

Смисълът беше

плочка по пътя,

обрасла с трева

и едва виждаща се.

И само

светлото  чело

на тази малка плочка

спаси нещата.

В мига, когато слънцето изгря.

И лъскавината

ни удари в очите.

(Добре, че очите ни бяха с нас.

Носим навсякъде очите си.

Колко хубаво!

Така можем да видим малките неща.

(И големите!))

 

Стана дума за тишината в нашия разговор.

И всъщност  всичко беше само тишина.

Какво по-хубаво -

да стигнеш мислите си,

а мисълта

е доста добро превозно средство.

 

Сега, когато пиша,

е рано.

Пет без нещо.

Едно пиле пее навън

и градът се събужда.

Но аз

се събудих в тишината, миличък,

и е време

да се целунем.

 

Време е

ръцете ни да бъдат нещо повече

от ръце

и очите ни да бъдат нещо повече 

от очи.

 

А когато времето дойде,

всичко се случва...

 

Там, за където си тръгнал.

 

------------------------ 

 

Знам защо обичам нарциси -

защото са жълти,

защото са нежни

и ухаят прекрасно.

27.04.2011.

© Милена Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • И лъскавината

    ни удари в очите.

    (Добре, че очите ни бяха с нас.

    Носим навсякъде очите си.

    Колко хубаво!

    Така можем да видим малките неща.

    (И големите!))
    Това ме впечатли най - много.
  • И започваш да бъдеш.Без дилеми.И страхове.
  • Пътят свършва,
    когато стигнеш себе си.
    Тогава влизаш у дома си.
Propuestas
: ??:??