УЧЕНИЧЕ
Рожбица Лилянка,
мила сладуранка,
вече е голяма -
учениче стана.
Тати ще я вози
всеки ден с колата.
Вечер ще ги чака
мама пред вратата.
Шаро сам на двора
тъжен се разхожда.
"Къде е Лилянка?" -
пита той Писанка.
"Шаро, спри да лаеш!
Чуй ме, за да знаеш:
Нашата стопанка,
малката Лилянка,
сутринта замина
в детската градина.
Вече е голяма -
учениче стана!"
© Лилия Велчева Todos los derechos reservados
С уважение.