6.08.2011 г., 10:11 ч.

Учениче 

  Поезия » За деца
1406 0 12

УЧЕНИЧЕ

 

Рожбица  Лилянка,

мила  сладуранка,

вече  е  голяма -

учениче стана.

Тати  ще  я  вози

всеки ден с колата.

Вечер  ще  ги чака

мама пред вратата.

Шаро  сам на  двора

тъжен  се разхожда.

"Къде е Лилянка?" -

пита той  Писанка.

"Шаро, спри  да лаеш!

Чуй  ме, за да знаеш:

Нашата стопанка,

малката  Лилянка,

сутринта замина

в детската  градина.

Вече  е  голяма -

учениче стана!"

 

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??