26 abr 2011, 23:49

Удавена роза 

  Poesía » De amor
532 0 1

Удавена роза

 

Откърших роза червена,

в ръцете си я премятам

и кръв ме облива,

и болка ме убива,

но знам, че това си ти.

 

Розата окървавена целувам,

нежни листенца помирисвам,

плача със сълзи черни

с тежка болка напоени

и кървав водопад розата поема.

 

Тази роза доскоро ме галеше,

влюбено ме гледаше,

докосваше лицето ми,

с аромат ме напиваше

и нищо не ме болеше.

 

Сега безпощадно розата

стискам в длани… и боли.

Имам бодили в сърцето забити

и кърви… и в кървави реки

ти любовта безмилостно удави. 

© Ирена Дочева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Не зная от къде да започна да чета
    Май трябва да се върна в началото..

    Болка е това стихотворение.
Propuestas
: ??:??