4 jun 2008, 9:44

Ухае на прах и на пепел от рози.. 

  Poesía
1088 0 14
 

Ухае на прах и на пепел от рози, на стара дантела.

Напомни ми куклите с порцеланови, крехки лица...

Напомни ми лято, в което аз, с ленено-бяла кордела,

разравях на баба герданите и обиквах света...

 

Ухае на прах и на пепел от рози, на стара тетрадка.

Прилича на спомен, но на спомен, забулен в мъгла,

към който търся опипом брайлова посоката кратка,

с протрити балетни пантофки  - по изгубена вече следа...

 

Ухае на прах и на пепел от рози, на моите тайни,

в които те скрих, моят стар Арлекино от пъстри парцали.

Как исках да има кукленско щастие  до безкрайност,

далеч от живота на хората, с които днес сме преяли!

© Евкалипт Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??