Уличен музикант
Свири уличният музикант,
не по ноти пее.
В сърцето му говорят
жалби и несгоди.
Спрях се - пуснах в кутийката монета,
сякаш и тя засвири.
Ах, клети музиканте,
намери ли покой с дните?
Идва мелодията от сърцето,
докосва всеки звук.
Тя, музиката, му говори,
като зрял човек.
И се лее песента му надалече,
трепка в сърцето като глас.
За какво ли той се моли,
а може би за къшей хляб?
© Мария Todos los derechos reservados