10.10.2012 г., 7:23 ч.

Уличен музикант 

  Поезия » Гражданска
435 0 0

Уличен музикант

 

Свири уличният музикант,

не по ноти пее.

В сърцето му говорят

жалби и несгоди.

 

Спрях се - пуснах в кутийката монета,

сякаш и тя засвири.

Ах, клети музиканте,

намери ли покой с дните?

 

Идва мелодията от сърцето,

докосва всеки звук.

Тя, музиката, му говори,

като зрял човек.

 

И се лее песента му надалече,

трепка в сърцето като глас.

За какво ли той се моли,

а може би за къшей хляб?

 

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??