Ще кажете, че твърде млад съм,
а краят още е далече,
но аз житейски съм наваксал
и опит в повече ми пречи.
Защото не заради нещо друго,
(на мене Господ ми е ближен)
по-скоро почвам да се чудя,
че няма кой да заобичам...
Ще кажете - Недей се вайка!
(Аз винаги боравя с факти.)
Деля с дебела запетайка
една илюзия от "любовта" ти.
А щом е речено да те прежаля,
да бъде! Няма да си първата.
Сега и теб предупреждавам,
че рано е да хвърля кърпата...
Ще кажете, че трябва прошка.
До пепел - думите на клада!
Умирам трудно! Със отсрочка.
Дори когато се налага!
©тихопат.
Данаил Антонов
11.08.2023
© Данаил Антонов Todos los derechos reservados
Тя беше на 102 години.